2019 yılı dış cephe mantolama fiyatları 2018 yılı mantolama fiyatlarına istinaden m2 birim fiyat bazında artış göstermiştir. Artış göstermesinde ki önemli faktörler Euro ve Dolar kurundan büyük şekilde etkilenmiştir. Zira dış cephe mantolama ürünlerinin ham maddeleri yurt dışından ithal ettiğimiz ürünler olduğu için 2019 yılı dış cephe mantolama fiyatlarında büyük artışa sebep olmuştur.

Dış cephe mantolama fiyatlarında artış malzeme etkisi haricinde,  işçilik maliyetleri , vergilerin artışı , sgk prim artışı , iskele kullanımı ve yedek parça fiyat artışı , kamyon bazda nakliye fiyat artışı vb. gibi etki ve maliyetlerin artması sonucu fiyatlar artış göstermiştir.

2019 yılı İstanbul Bölgesi dış cephe mantolama fiyatları şu şekildedir ;

5 cm Karbonlu Mantolama Eps Paket Sistem  m2 Fiyatı 60,00 TL ile 75,00 TL arasında değişiklik göstermektedir.

4 cm Karbonlu Mantolama Eps Paket Sistem  m2 Fiyatı 57,00 TL ile 72,00 TL arasında değişiklik göstermektedir.

3 cm Karbonlu Mantolama Eps Paket Sistem  m2 Fiyatı 55,00 TL ile 70,00 TL arasında değişiklik göstermektedir.

5 cm Taşyünü Mantolama Paket Sistem m2 Fiyatı 85,00 TL ile 100,00 TL arasında değişiklik göstermektedir.

4 cm Taşyünü Mantolama Paket Sistem m2 Fiyatı 82,00 TL ile 97,00 TL arasında değişiklik göstermektedir.

3cm Taşyünü Mantolama Paket Sistem m2 Fiyatı 80,00 TL ile 95,00 TL arasında değişiklik göstermektedir.

2019 yılı dış cephe mantolama fiyatlarındaki değişiklerin genel sebeplerini kısaca sıralayacak olursak ; malzeme markası öncelikli gelir, daha sonra malzeme kalınlığı etki eder , sonrası işçilik ve yukarıda sıraladığımız faktörler etki eder.

Firmamız genel olarak Filli Boya markası ile çalışmaktadır. Filli Boya Capatect Dalmaçyalı Mantolama Paket Sistem piyasanın en iyi ürünlerin başında gelir. Ayrıca yoğun olarak çalıştığımız markalardan Kale Grubundan Kale Mantolama Paket Sistem yine piyasanın önde gelen ürünlerindendir. Başka marka olarak da Polisan Mantolama Paket Sistem , Fawori Mantolama Paket Sistem , Baumit Mantolama Paket Sistem , Weber Mantolama Paket Sistem , İzocam Mantolama Paket Sistem , Dyo Mantolama Paket Sistem gibi ürünlerinde mantolama ürünlerini kullanmaktadır.

Dış cephe mantolama fiyatlarında Eps Mantolama ile Taşyünü Mantolama Paket Sistem arasındaki fiyat farkını da şu şekilde açıklayabiliriz ; Taşyünü tamamen yanmaz bir ürün  olması , ses yalıtım sağlıyor olması, doğal bir ürün olması gibi etkiler Eps Mantolama Paket Sisteme göre bu ürünü daha yüksek fiyatlara uygulanmasını sağlar.

Kale Yapı Yalıtım olarak 2019 yılı dış cephe mantolama fiyatlarında müşterilerimize en doğru ve uygun fiyatları sunmak için faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Firmamızın ücretsiz keşif hizmetinden yararlanıp fiyat teklifi alabilir ve fiyat konusunda daha sağlıklı karşılaştırmalar yapabilirsiniz.