Kale-Yapi-Yalitim-Mantolama

Isı yalıtım nasıl yapılır diye düşünüyorsanız ; ısı yalıtım uygulaması yapılarda belirlenen yönetmeliklere uygun olarak yapılması gerektiği gibi ayrıca konunun uzmanı olan kişilere danışmanızda fayda var. Yeni yapılar için ısı yalıtım malzemelerinin doğru tekniklerle uygulanması binaların ısı yalıtımlı olarak kullanıma hazır halde tüketiciye sunulmasını sağlamaktadır. Ancak çok katlı eski yapılarda veya bahçeli evlerinizde dış ortam koşullarının etkilerinden ısı kaybını önlemek istediğinizde yapılara sonradan da uygulamasını yaptırabileceğiniz ısı yalıtımı pek çok açıdan avantaj sağlayacaktır.

Yapının uygunluğuna göre tercih edilen ısı yalıtım malzemeleri konunun uzmanı kişilerce yapıya uygulandığında ısı kayıplarının önüne geçerek hem enerji tasarrufu hem de binanın kullanım ömrü uzatılabilmektedir. Dış etkilerden binayı korumak için daha çok binanın dış yüzeyinde cephe uygulamalarının yapıldığı ısı yalıtım sistemleri rahatlığı ve konforu bir arada sunacaktır.

Isı Yalıtımda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Isı yalıtım uygulaması yapılırken ilk olarak uygulama yapılacak alanda yüzeyin yağ, nem, toz ve kirden arındırılması gerekir. Kabarma veya dökülme olan bölgeler için fırça yardımıyla temizleme, çatlak ve kırık bölgelerin dolgu malzemeleriyle tamir edilmesi sonrası ısı yalıtım için zemin uygun hale getirilebilmektedir. Isı yalıtım levhalarının düzgün bir hat oluşturacak şekilde yerleştirilmesiyle yapıştırıcı ile duvara montajı i sağlanmaktadır. Isı köprülerinin oluşmaması adına dikkat edilmesi gereken unsurlar göz önünde bulundurularak levhalar üzerine iki kat sıva uygulanmaktadır. Sıva uygulamasının da bitmesiyle dekoratif uygulamalar için boyadan faydalanabilirsiniz.

Mantolama Nasıl Yapılır?

Mantolama nasıl yapılır, süreçleri nelerdir ve çok zaman alıcı bir iş midir gibi sorular ile sık sık karşılaşılmaktadır. Mantolama uygulaması, uygulama yüzeyinin büyüklüğüne göre belli bir süre içerisinde tamamlanır ve bu çok da zaman alıcı bir iş olduğu anlamına gelmeyecektir. Uygulamanın süreçleri ise belli standartlara göre belirlenmiştir ve uzmanlar tarafından uygulama gerçekleştirilmelidir. Mantolama nasıl yapılır sorusunun cevabına gelince ise farklı pek çok aşamadan söz edebiliriz. Bu yüzden de Mantolama nasıl yapılır sorusunun basit ve kısa bir cevabı yok. Belli standartlar doğrultusunda uygulama gerçekleştirilir ve aşama aşama ilerletilmesi gerekir. Şimdi ise birlikte bakalım, Mantolama nasıl yapılır aşamaları nelerdir?

Mantolama Uygulaması Yapılırken Sıralama Önemlidir

Mantolama nasıl yapılır sorusunun cevabına geçerken, öncelikle yüzey hazırlığına değinmemiz gerekir ve bunu da bir aşama olarak kabul edebiliriz. Uygulama yapılacak olan yüzeyin, kir, toz, nem ve yağ gibi etkenlerden arındırılması gerekir. Mantolama nasıl yapılır konusuna da asıl bu aşamadan sonra geçilir. Yüzeyin temizlenmesi, dökülme ve kabarma olan bölgeler varsa bunların tel fırça ile temizlenmesi ve tamir harcı ile onarımın yapılması gerekir.

Kullanılan levhaların, düzgün bir hat oluşturacak şekilde yerleştirilmesi önemlidir. Şaşırtma yöntemi de kullanılarak bu hat sağlandıktan sonra ise ancak levhaları yapıştırma aşamasına geçilebilir. Mantolama nasıl yapılır sorusunun aşamaları ile devam ederken, en önemli noktaya yani levhaların yapıştırılmasına gelmiş bulunuyoruz. Levhalar hat boyunca bina üzerinde yapıştırıldıktan sonra 24 saatlik bir bekleme süresine ihtiyaç duyulur. Bunun ardından ise dübelleme yapılabilir. Metrekareye 6 dübel kullanma prensibine uygun olarak bu işlem tamamlanır. Bu arada Mantolama nasıl yapılır, ne özelliği vardır diye soranlar için de en önemli aşama bu levhalar ve sabitlenmesi olacaktır. Ardından ise Mantolama nasıl yapılır konusunun sıva aşamasına geçiyoruz. İlk kat sıva uygulaması ve içine gömülecek şekilde donatı filesi önemlidir. Mantolama nasıl yapılır konusunun önemli detaylarından biri de bu olacaktır. Kalın olan ikinci kat sıva geçildikten sonra ise kuruma beklenir. Tamamen kuruduktan sonra ise Mantolama nasıl yapılır konusunun son aşamasına geliyoruz. Dekoratif kaplama ile dış cephe boyayı tamamlayıp, binanın mantolama işlemi sona erdirilmektedir. Mantolama nasıl yapılır diye merak edenler, nasıl yapılmalıdır gibi soruları dert etmeden bizimle iletişime geçebilirler.