Mantolama Nedir?

Enerji tasarrufu yapılarak birçok açıdan tasarruf edilmesine olanak sağlayan mantolama, yeni ve eski tüm yapılarda kullanılan bir izolasyon tekniğidir. Farklı izolasyon malzemeleri ile yapının içeriden veya dışarıdan izole edilmesini ifade eden mantolama işlemimde yapının tamamı izolasyon malzemesi ile kaplanır.

Bu sayede çevresel koşulların olumsuz etkileri yapının içine giremez. Mantolama yapılan bir bina yazın, güneş ışınlarının sıcak etkisinden kışın da soğuk havanın geçirgenliğini izole eder. Bu özellikleri sayesinde içerideki havanın dört mevsim boyunca ideal ısıda kalmasına olanak sağlar.

Mantolamada Nelere Dikkat Edilir?

Mantolama işleminde ilk dikkat edilecek olan izolasyon ürünün niteliğidir. Bazı mantolama araçlarında birçok adet çizi vb. tutundurma malzemesi kullanılır. Vida ve çivi gibi araçlar, izolasyon malzemesinde delikler açılmasına neden olur. Bu da malzemenin etkisinin azalmasına ve işlevsellik performansında azalmayı beraberinde getirir. Mantolama yaptırırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise ürünün aynı zamanda yanmazlık özelliğine sahip olmasıdır. Bu nedenle mantolama yaptırmak isteyenlerin, ürünlerin A1 standartlarında, yanmaz özellikte olup olmadığına dikkat etmesi gereklidir. Mantolama yapılan binanın bir yandan enerji izolasyonu sağlarken diğer yandan da hava geçirgenliğine sahip olması gereklidir. Binanın nefes alabilir özellikte olması, sağlıklı iç mekanların oluşturulmasında önemli etkiye sahiptir.

Mantolama Fiyatları Ne kadar?

Mantolama fiyatları; genellikle firmalara ve kullanılan malzemelere göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca, binaların dış cephe m 2 ölçülerine, bina yüksekliğine, bina cephesindeki hareketli girinti ve çıkıntılara, kullanılan mantolama malzemesinin TSE, CE, ETAG belgeli olup olmamasına, iskele kurulumundaki zorluk veya kolaylığa, binanın konumuna, eski binalarda mantolama öncesi tamirat işlerinin azlığı veya çokluğuna bağlı olarak mantolama fiyatlarını etkilemektedir.

Bina dış cephe mantolama ölçüsünde hesaplanan toplam m2 alanı ile mantolama için belirlenen mantolama m2 fiyatı çarpılarak hesaplanır. Daha net bir cevap verecek olursak, örneğin binanızın dış cephe ölçüsü 1000 m2 Filli Boya, Dalmaçyalı mantolama paket sistemi ile binanıza mantolama yaptırmak istediniz. Binanızın ölçümünü yapan mantolama firması sizlere mantolama m2 birim fiyatını 80,00 TL olarak belirledi. Mantolama hizmeti için sizin toplam 80 Bin TL ödeme yapmanız gerekir.

Mantolama fiyatları, ısı yalıtımı konusunda profesyonel bir şekilde destek alacak olan kişilerin merak ettiği ve araştırma içerisine girdiği konular arasında yer almaktadır. Soğuk kış aylarında soğuk hava koşullarından en iyi şekilde korunmak için yaptırılan ısı yalıtımın avantajlarından siz de faydalanarak kusursuz bir şekilde evinizin ısınmasını ve evde ki ısının dışarıya çıkmasını önleyebilirsiniz.

Mantolama Uygulaması Estetik mi?

Doğru bir mantolama uygulaması binanın ömrüne eş değer bir izolasyonun yapılmasına olanak sağlar. Mantolama uygulamasından sonra bina üzerine farklı dekoratif uygulamalar da yapılabilir. Uygulama öncesinde zemin etüdünün doğru bir şekilde belirlenmesi önemlidir. Mantolama ile binaya ek bir yük bineceğinden bina mukavemetinin bu yük için uygun olması gerekir. Bu nedenle tercihlerinizi Kale Yapı Yalıtım’dan yana kullanabilirsiniz. Zemin etüdünden binanın genel durumuna göre birçok değişkene bağlı olarak kişiselleştirilmiş seçenekler sunan firmamız, yeni teknoloji ve kimyasalları kullanarak eski ve yeni tüm yapılarda istediğiniz sonucu elde etmenizi sağlar. Kale Yapı Yalıtım güvencesiyle yapılan uygulamalarda sıva çatlaması veya mantolamanın zaman içerisinde dökülmesi gibi herhangi bir sorunla karşılaşmanız mümkün değildir. Ömürlük olarak kullanabileceğiniz izolasyon uygulamalarına olanak sağlayan Kale Yapı Yalıtım güvencesiyle alacağınız hizmetle endüstrinin son trendlerini en iyi şekilde yakalayabilirsiniz.

Yalıtım Sıvası ile Desteklenen İzolasyon

Mantolama işlemi için sıva üzerine kaplanan mineral yün levhalar veya polistren levhaların üzerine yalıtım sıvası uygulaması yapılır. Yapı ruhsatı almak için bir zorunluluk standardı haline getirilen izolasyon uygulamaları yaşam konforunu arttıran ve bütçe dostu uygulamaların hayata geçmesini sağlar. Mantolama nedir diye soranların kullanılacak malzemeden uygulamanın profesyonelliğine kadar birçok noktaya dikkat etmesi gerektiği unutulmamalıdır. Enerji faturasının düşürülmesine olanak sağlayan uygulamalar, enerjiden yaklaşık %40 oranında tasarruf etmenizi sağlar. Uygulama yapılan alanların maddi değerini de arttıran seçenekler sayesinde ekolojik ayak izinizi azaltmanız da mümkündür. Karbon monoksit tüketiminiz, dünyaya bıraktığınız karbon ayak izinizi belirler. Isınmak veya ortamı soğutmak için tercih edeceğiniz doğal gaz, kömür sobaları veya elektrik gibi giderler, karbon ayak izinizin artmasına neden olur. Binanızda mantolama yaptırarak söz konusu gider kalemlerinden maddi anlamda tasarruf ederken diğer yandan da karbon ayak izinizi düşürürsünüz.

Sürdürülebilir Bir Dünya için Mantolama

Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak için mantolama nedir sorusunun da ötesindeki anlamlara bakmanız gereklidir. Tüm dünya küresel ısınmaya karşı savaş açmışken siz de bireysel olarak katkıda bulunmak için mantolama uygulamalarını tercih edebilirsiniz. Fransa’nın RT 2012 yönetmeliklerini uyguladığı dünyamızda, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi karbon salımını azaltacak faaliyetlere imza atmanız gereklidir. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için mantolama yaptırmalı, hem bütçenizi hem de çevrenizi korumalısınız. Doğaya bireysel olarak sağlayacağınız katkıyı hiçbir zaman küçümsememelisiniz. Yetersiz şekilde yalıtılmış orta ölçekli bir evin yılda 19 ton CO2 emisyonu harcadığını unutmamalısınız. Doğru yalıtım uygulamaları ile bu rakamın 5 tona düşeceğini bilincinde olarak, gelecek nesiller için bırakabileceğiniz en iyi miras olan sağlıklı bir çevreyi armağan etmelisiniz.

Binanızın Enerji Performansını İyileştirin

Binaların enerji performansı ve iç mekan iklimi anlamına gelen EPB gereklilikleri, her yeni binanın uyulması gereken kriterlerdendir. Bu binaların yönetmelikteki enerji standartlarını karşılaması gerekir. Isı yalıtımı ve enerji performansı ihtiyaçlarını karşılamak için işe mantolama nedir sorusundan başlamalı ve bu konuda araştırma yapmalısınız. Binanınız için en uygun olan mantolama seçeneği için Kale Yapı Yalıtım desteklerinden faydalanabilirsiniz. İyi bir yalıtım için ihtiyacınız olan tüm seçeneklerin bir arada bulunduğu Kale Yapı Yalıtım ile bütçe dostu yalıtım uygulamalarına sahip olabilirsiniz. 1970’li yıllardan itibaren Avrupa ülkelerinde External Thermal Insulation Composite System adı altında uygulanan ısı yalıtım seçenekleri ile siz de hem bütçenize hem de ülke ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz. Yaşanabilir bir çevre için ülkemizde yürürlükte olan Enerji Kanunu’nun gerekliliklerine uyarak binanınız için sunduğumuz kaliteli yalıtım malzemelerini tercih edebilirsiniz.

Mantolama Yaptırmanın Avantajları

Eski ve yeni tüm binalarda uygulanabilen mantolama, binalarda sıcaklık farklılıkları ile oluşabilecek hasarları bertaraf eder. Binalarda ısı köprülerinin oluşmasını engelleyerek enerji kaçaklarının engellenmesini sağlayan sistemler, binayı çevresel koşulların olumsuz etkisine karşı korur. Bu sayede binalarda meydana gelebilecek olası yoğuşma ihtimali de ortadan kalkar. Sadece ısı yalıtımı değil, aynı zamanda ses yalıtımı için de avantajlı olan seçenekler ortam konforunun sağlanmasına yardımcı olur. Isı ve ses yalıtımını bir arada yapan mantolama araçları, su yalıtımına da katkı sağlayarak sızıntıların engellenmesini sağlar. Kale Yapı Yalıtım güvencesiyle hayata geçen uygulamalar, binalarda %40’a varan enerji tasarrufu oluşturur. Yakıt tüketimini azaltarak çevrenin de korunmasını sağlaya sistemler binayı korozyona karşı da korur ve bina ömrünü uzatır.

Mantolamanın Yapılabildiği Alanlar

Mantolama uygulamaları tüm yapılarda uygulanabilir. Bunlar arasında depo ve garaj gibi ısıtılmayan bölümler, binaların dış duvarları, katarı ayıran döşemeler, bina çatıları, toprak temaslı yapılar bulunur. 2000 yılında yürürlüğe giren Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği uyarınca binalarda Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunlu kılınmıştır. Orta büyüklükteki binalar için yaklaşık bir ay süren mantolama çalışmaları iklimsel koşulların etkisine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Mantolama yaptırmak isteyenler, mantolama nedir sorusunun ötesinde, beklentilerini karşılayacak seçeneklere ulaşmak için Kale Yapı Yalıtım kalitesini tercih ederler.

Yalıtımın Lideri Kale Yapı Yalıtım

Kale Yapı Yalıtım, alanında uzman personeli ve nitelikli yalıtım malzemeleri ile beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayacak çözümler üretir. Sektördeki tecrübesini izolasyon uygulamalarında devleştiren Kale Yapı Yalıtım, mantolama nedir sorunun en iyi yanıtıdır. Adı mantolama ile özdeşleşen hizmetleri ile sektörün öncü kuruluşlarından olan Kale Yapı Yalıtım güvencesiyle tanışın ve yapılarınızda kusursuz bir avantaj sağlayın. Binalara hiçbir zarar vermeden gerçekleştirilen uygulamalarla yapılara değer katan mantolama uygulamalarına imza atan Kale Yapı Yalıtım güvencesi, ortam konforunu artıran seçenekleriyle alacağınız hizmetten maksimum performans elde etmenizi sağlıyor. Sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam alanları için hem bina içinde hem de bina dışında tercih edeceğiniz uygulamalar ile binanıza Enerji Kimlik Belgesi alabilir ve enerji giderlerinizden büyük oranda tasarruf edebilirsiniz. Kale Yapı Yalıtım mantolama nedir diye soranlara teknik bilgisi, sektördeki tecrübesi ve alanında uzman kadrosu ile yanıt veriyor.