Mantolama Sözleşmesi
İş veren ile yüklenici mantolama firması arasında mutlaka yapılması gereken mantolama sözleşmesi taraflarının haklarının korunmasına da yardımcı olmaktadır. Tüm detayların sözleşmede belirtilerek açıkça yazılması ileride oluşabilecek problemlerin önüne geçebilecek nitelik taşımasını sağlamaktadır. Diğer sözleşmelerde olduğu gibi taraflar, işin yapılacağı yer, işin cinsi ve bedeli, ödemeleri gibi genel hükümler içermesi gerekir.
Ayrıca mantolama sözleşmesi yapılırken özel olarak tercih edilen malzeme, işin bitme süresi, malzemelerin T.S.E. şartlarına uygunluğu, sabit fiyat garantisi, tarafların sorunlulukları, işçi hakları, iş kazaları sorumluluğu gibi detaylarında belirtilmesi gerekir.
Mantolama Sözleşmesindeki Hususlar
Yapılan işin garanti süresi ve şartları, iki taraf için de eklenecek diğer şartlar yazılması gerekir. Yüklenici firmanın sorumluluklarının açıkça belirtildiği ödeme koşularının yazıldığı ve iş veren ile yüklenici firmanın olası bir problem karşısında mantolama sözleşmesine dayalı tüm nitelikleri kabul ettiği belge taraflar arasında imzalanmalıdır.
Apartman ve site gibi toplu konut alanlarında sorumlu iş veren olarak yönetici vasfındaki kişinin yüklenici firmayı bularak sözleşmeyi yapması gerekecektir. Hizmet almak istediği firma ile mantolama sözleşmesi yaparak her şartın resmileşmesine imkan tanıyacağınız ısı yalıtım uygulamaları için genel hükümlere ek olarak özel şartlar da iki taraf için sözleşme eklerinde belirtilebilir. Bu sayede hem iş verenin hem de yüklenici firmanın olası bir problem veya aksaklık durumunda işe dayalı tüm hakları sözleşme ile korunabilmektedir.