İzolasyon denildiğinde bazen ufak dokunuşlarla kişilerin kendi başlarına halledebilecekleri işlemler anlaşılmaktadır. Bunlardan bir tanesi teras izolasyonu olarak düşünülebilir. Taş aralarından su kaçmasını önlemek için zemin üzerine sıkılan bir jel malzeme bulunmaktadır. Bu tür izolasyon malzemeleri fiyatları çok pahalı olmamaktadır. Ayrıca bu malzemeler çeşitli yapı marketlerde bulunmaktadır. Kapsamlı bir çalışma yapılması planlanıyor ise izolasyon malzemeleri fiyatları yüksek olmaktadır.
Yapılan işleme, metrekareye, kullanılan malzemeye göre fiyat aralığı belirlenmektedir. Ancak en kesin karar izolasyon yapılacak olan yer incelendikten sonra verilebilmektedir. Bunun için öncelikle bir yapı yani izolasyon şirketi bulunmalı ardından işin ustası ile inceleme yapılmalı ve nihai karar verilmelidir.

İzolasyon Malzemeleri Nelerdir?

İzolasyon malzemeleri, hangi amaçla yalıtım yapıldığına bağlı olarak belirlenen yapı malzemeleridir. Isı yalıtım, çatı yalıtım, su yalıtım, ses yalıtım ve yangın yalıtımında kullanılan malzemeler genel olarak aynı özelliklere sahip ürünlerdir. Duvarlara, çatılara, zeminlere uygulanmak üzere geliştirilmiş yalıtım malzemeleri şunlardır:

  • EPS levhalar
  • XPS levhalar
  • Cam yünü
  • Taş yünü
  • Cam köpüğü
  • Taş köpüğü
  • Genleştirilmiş perlit
  • Genleştirilmiş mantar
  • Ahşap yünlü levhalar
  • Polietilen köpük
  • Poliüretan köpük

İzolasyon amacı ile kullanılan tüm bu malzemeler uluslararası kullanım standartlarını taşımak zorundadır.

İzolasyon Malzemesi Özellikleri

Isı yalıtımı en yaygın izolasyon türü olup binaların dış yüzeylerinde, çatılarda, zeminlerde uygulanır. Isı yalıtımında kullanılan malzemelerin bazı teknik özelliklere sahip olması gerekir. Bu ürünlerin hangi özelliklere sahip olması gerektiği belirli standartlara bağlanmıştır. Bu standartları taşımayan ürünler ısı yalıtım malzemesi olarak kullanıma uygun değildir.
Isı yalıtımı amacıyla kullanılacak malzemelerin ısı iletkenlik katsasıyı 0,065 W/mK’den düşük olmalıdır. Bu değerin üstündeki ürünler yapı malzemesi, düşük olanlar ise ısı yalıtım malzemesi olarak kabul edilir.
Isı yalıtım malzemelerinde su buharı difüzyon direnci su buharından kaynaklanan nem, rutubet oluşumuna engel olmalıdır. Isı yalıtım levhaları yangına karşı dayanıklı olmalı, kolay alev almayan özelliklerle donatılmalıdır. Yalıtımda kullanılan malzemelerin sıcaklık dayanım, basınç dayanım, yoğunluk ve hacimce su emme değerleri uluslarası standartlarda belirtilen değerlerin altında olmamalıdır.

Su Yalıtımında Kullanılan Malzemeler

Yapılar; kar ve yağmur nedeniyle, tuvalet ve banyoda su kullanımı nedeniyle, yapının inşa edildiği alanda bulunan yer altı suları nedeniyle, yağmur suyunun toprak tarafından ve dolayısı ile bina temeli tarafından emilmesi nedeniyle suya maruz kalır. Binaya en fazla zarar veren şey sudur. Suyun binaya ulaşmasını engellemek amacıyla duvarlarda, zeminlerde, temelde, çatılarda su yalıtımı yapılması gerekir. Su yalıtımında su geçirgenlik düzeyi sıfıra yakın olan izolasyon malzemeleri kullanılması gerekir. Aksi takdirde yüzeyler, zemin, çatı sürekli suya maruz kalacağı için bina betonları, taşıyıcı sistemi çürümeye başlar.
Su yalıtımında kullanım alanlarına göre üç farklı izolasyon malzemesi kullanılır. Bunlar şunlardır:

Su yalıtım örtüleri

  • Sentetik örtüler
  • Bitümlü örtüler
  • Styredine Butadine Styrene

Sürme esaslı su yalıtım malzemeleri

  • Çimento esaslı yalıtım malzemeleri
  • Akrilik eseslı yalıtım malzemeleri
  • Bitüm esaslı yalıtım malzemeleri
  • Poliüretan esaslı yalıtım malzemeleri

Yapısal su yalıtım malzemeleri

  • Derzler
  • Yapı kimyasalları

İzolasyon Malzemeleri Fiyatları Ne Kadar?

Strafor köpük, sünger, tuğla gibi çeşitli malzemeler, çatı için yapılacak işleme göre izolasyon yaparken kullanılmaktadır. İzolasyon malzemeleri fiyatları, çatı için ayrı dış cephe mantolama için ayrı gizli dere izolasyon için ayrı olmaktadır. Her işlemin yapılacağı metrekare farklı olduğu için bu fiyatlara da yansımaktadır. Isı yalıtımında köpük kullanımı oldukça yaygındır. Hatta evlerin balkon kapılarında da oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu malzeme binanın iç ısısını muhafaza etmede oldukça önem taşımaktadır. Böylece yapılan izolasyon daha iyi bir ısınma sağlamakta ve ısı kaybı yaşanmamaktadır. Kış aylarında fazla fatura ödemeden ısınmak için bir kez ödenecek olan ücretle uzun yıllar keyifli bir yaşam sürmek mümkündür.

İzolasyon Malzemeleri Fiyatları Neye Göre Değişir?

İzolasyon Malzemeleri Fiyatları, genel olarak şu 3 parametreye bağlı olarak değişir.

  • Kalite
  • İhtiyaç
  • Piyasa Koşulları

Sondan başlayacak olursak, piyasa koşullarının İzolasyon Malzemeleri Fiyatları üzerinde birinci derecede etkili olduğunu kolayca söyleyebiliriz. Zira bu ürünlerin oldukça büyük bir kısmı ithal ürünlerdir ve bu nedenle döviz fiyatına bağlı olarak anlık değişiklikler gösterebilir. Bunun yanında, piyasadaki arz talep dengesi de bu ürünlerin fiyatlarının değişmesinde etkilidir.
İkinci faktör elbette kalite sınıfıdır. Her ürün aynı işi görmek üzere üretiliyor olsa da, maalesef hepsinin fonksiyonu aynı değildir. Kaliteli ürünlerin nitelikleri oldukça yüksek olurken, kalitesiz ürünler yeterince işlevsel olmamakla birlikte, ucuz ürünlerdir.
İhtiyaç ise alan ölçümü ile ilgili olup, ilk iki parametre ile ilişkisi bulunmayan bir ölçektir. Yalıtımı yapılacak alanın genişliği bu alanda belirleyici olacaktır.

Çatı Su İzolasyon Malzemeleri Fiyatları

Çatı su izolasyon malzemeleri fiyatları, yukarıda belirttiğimiz parametrelere bağlı olarak büyük değişiklikler gösterir. Mutlak sabit bir fiyatın verilebilmesi mümkün olmayıp, istenen niteliklere göre bir fiyatlandırma yapılması elzemdir. Biz ücretsiz keşif süreçlerimizde, size alternatifli fiyatlar sunarak karar verebilmenizi kolaylaştırabiliyoruz.

İzolasyon Fiyatları

Firmamız izolasyon fiyatları ve izolasyon malzemeleri fiyatları noktasında size en geniş seçeneği sunacaktır. İhtiyaçlarınızı tam anlamıyla tespit ederek, doğru sonuçların ortaya çıkmasını sağlıyor ve size en iyiyi vaad ediyoruz. Bizimle hemen iletişime geçerek mantolama, izolasyon, dekorasyon ve diğer alanlarda hizmet alabilirsiniz.